לכל מי שעדיין אינו יודע, מס שבח הוא המס שאותו תצטרכו לשלם בשביל הרווח שייווצר בביצוע של עסקת מכירת נכס. את מס השבח משלמים רק בגין הרווח, וממש אין משלמים אותו בשביל כל סכום העסקה. על מנת שתדעו מה סכום מס השבח שתצטרכו לשאת, נסביר לכם, כי עד לפני כשמונה שנים, ההיקף של מי שפטור מתשלום מס שבח היה רב ביותר, והמון בני אדם צלחו את המניעה מלשאת בתשלום שלו. ברם, בעקבות הרפורמה שנכנסה לתוקף ב- 2014, ברור כי החזרי מס שבח כמו גם פטור מלא מתשלום של מס שבח ניתן רק למי שבעל נכס אחד, לעת של מגורים בת מינימום שנה וחצי. ואילו בעלי כמה בתים, יידרשו לשלם מס שבח בשביל מכירת הבית, כעשרים וחמישה אחוזים, בעבור הרווח באופן יחסי שנוצר מאז כניסתה של רפורמה זאת.
מה הם התנאים שיאפשרו לכם לקבל החזרי מס שבח?
באופן עקרוני ניתן להגיד, כי כל מי מבינכם אשר שילם יותר מדי מס שבח, זכאי לקבל עליהם החזרי מס שבח. עם זאת, איך תשכילו להבין ששילמתם יותר מדי מס שבח? ובכן, קיימים כמה תרחישים מובילים, שבהם יש להניח שנשאתם בתשלום מס שבח מופרך, ובמידה ואתם מוצאים את עצמכם במה שנביא לפניכם כעת, מומלץ שתגישו בקשה לקבלת החזרי מס שבח. ואלו הם התרחישים כדלקמן –
- קיימת היתכנות לקבלת פטור מתשלום מס שבח, חד פעמית, אף במקרה של מכירת שני בתים. הדבר יתכן במצב שבו מוכרים שני נכסים לשם רכישת נכס אחד במקומם, וכאשר השווי של אותו נכס יהיה מינימום כשלושת רבעים שווים מהערך של שני הבתים שנמכרו יחדיו.
- ניתן לקבל החזרי מס שבח בצורה של פריסת תשלום מס השבח לכמה שנים של מס.
- במידה וניצבת בפניכם האפשרות של זכאות לפטור עבור תשלום מס שבח, כגון – מכירת בית יחיד בתום החזקתו לתקופה של מינימום שנה וחצי.
- ניתן לפצל את תשלום מס השבח בין בני זוג, מה שיכול להביא להחזרי מס שבח.
- באם ומחוץ לבית היחידי, קיים ברשותכם עוד בית שהתקבל כתוצאה ישירה מירושה של אדם שקרוב לכם, אין בכך בכלל כדי להסב נזק לזכאות של פטור מתשלום מס שבח.
- ולסיום, לא נוכל מבלי לציין, כי אף בעבור מכירה של נכס שהתקבל בצו ירושה, מתרחש פטור ממס שבח, וכל זאת בתנאי שמי שהוריש לכם את הבית היה מוכר את הבית בעודו בחיים והיה זכאי לקבל פטור מתשלום של מס שבח.