
ספות פינתיות לא בהכרח מתאימות לכל חלל. אפשר שהיא תתאים על פי מבנה הסלון. כך או כך, אפשר לבחון כל ספה ופינה כדי לראות אם ישנה התאמה. באם כן, הרי זה משובח, באם לא – אפשר לשחרר מן הרעיון.
ספות פינתיות נשענות על מבנה הסלון
כלומר, כדי לדעת אם ספות פינתיות מסוימות יכולות להתאים לסלון נתון, יהיה רלוונטי לבדוק מה מבנה הסלון. האם הוא מרובע, מלבני, עגול? (ושלל צורות מעניינות). האם יש לו קירות זוויתיים? האם בסלון יש פינת אוכל? האם הסלון מקשר בין חדרים? האם יש מעבר בין הסלון למרפסת ואף לגינה? וכיוצא בזה. כך שישנם כל מיני מאפיינים בהם יהא זה הגיוני לגלם מספר מסוים של ספות פינתיות, לא מבחינה מדעית אלא פשוט כי אפשר לבדוק איך זה מרגיש בחלל. למרות שאולי יש כאלה שיכולים לדעת אם ספה פינתית מתאימה למרחב על בסיס ניתוח מדעי של מאפיינים קיימים.
הבדלים במרחב המכיל ספות פינתיות
כלומר, גם אם ראינו ספות פינתיות בחנות או אצל חברים, לא כל מרחב הוא זהה, ועל כן אפשר שספה מסוימת תרגיש מאוד שונה בסלון אחד מאשר סלון אחר. הכיוון כאן הוא לאפשר תחושה של מרחב. באם יש יותר מרחב פנוי, לא בהכרח צריך או מתבקש להציב ספות פינתיות גדולות ועשירות יותר בגופן. אפשר להשתמש בספות צנועות יחסית, ולשמור את כל המרחב הקיים. הדבר יכול לייצר אפקט מינימליסטי ואף מושך.